NTC-märket med båda delmärkena

 

Grundkurs 

Kursen är en Grundutbildning för dig som vill arbeta med barn och unga i åldrarna 6 - 18 år och vill utvecklas i din roll som ledare eller engagera dig för Royal Rangers. Kursen har anknytning till internationell pingstscouting, Royal Rangers, som även bedrivs i svensk tappning på flera platser i Sverige.

Utformning
Kursen är uppdelad i två delar: Del Inne ett veckoslut och Del Ute ett veckoslut. Det är inte ett alternativ att bara gå den ena delen, men man behöver inte gå dem samma år eller i en viss ordning även om vi rekommenderar att man går innedelen först. Vi menar att du behöver allt innehåll från båda delarna för att få en komplett grund. Du som deltagare får själv leva och arbeta i en patrull och utföra många olika uppgifter. Du får träna på att leda dig själv och andra deltagare i den lilla gruppen, du utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda på hemmaplan. Patrullen lagar själv sin mat över öppen eld, fördelar ansvar och lägerarbete. Undervisningen är både teoretisk och praktisk. Övernattning sker i armétält. Kursen är krävande och koncentrerad.

Del inne
Du får lära dig grunderna i Royal Rangers och hur ett terminsprogram planeras. Du får veta hur vår organisation är uppbyggd. Du utvecklas som ledare och får många idéer för hur du kan leda på hemmaplan. Tid ägnas också åt reflekterande undervisning. Vad händer i en grupp? Hur planeras en samling? Vad innebär egentligen scoutmetoden? Du får också lära dig planera hantverk och andra aktiviteter. Del Inne hålls i regel i månadsskiftet februari/mars. Vi sover inomhus.

Del ute
Här får du träna på att leda dig själv och andra deltagare i en liten grupp, patrull. En stor del av kursen sker utomhus. Du får öva matlagning över öppen eld, sova i tält och leva friluftsliv. Allt för att bli trygg i naturen och kunna organisera säkra hajker. Du och de andra deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat. Du får också prova på skapande aktiviteter som att tälja, såga, arbeta med tyg eller rep och leda mästerskap. Del Ute hålls i regel i september.

Kursinnehåll
Kristet förvaltarskap. Helhetssyn. Ledarskap. Hedersbevisning. Andlig vägledning. Kontaktnät. Programplanering. Uppgiftssystem. Scoutmetoden. Instruktionsmetodik. Natur. Eldning. Verktyg. Knopar. 1:a hjälp och säkerhet. Lek och sport. Hantverk. Läger.

Instruktörer
Eber Axelsson , Miriam Jedenfalk-Axelsson, Daniel Bergfors m. fl. Alla medverkande har instruktörsträning och erfarenhet av Royal Rangers arbete i lokal församling.

Praktiskt
Minimiålder 18 år.

Tid: En helg på våren, fredag kl 18:00 - söndag kl 13:00. 

Tid: En helg på hösten, fredag kl 18:00 - söndag kl 13:00. 

Endast heltidsdeltagande! Begär ledigt från arbete/skola i tid om det behövs!

Kursavgiften 1290:- kr betalas vid ett tillfälle och gäller för båda delkurserna.
Anmäl dig genom att fylla i formuläret HÄR, och sätt in anmälningsavgiften på Bg 832-7173.
Avgiften "öronmärker" du med ditt namn, ort, och kurs.
Anmäler du dig efter anmälningstidens utgång så betalar du en extra avgift på 100:-.
(vid efterfakturerring tillkommer administrativa avgifter)

Mer info finns hos ortens Kårguide.

Ingen återbetalning efter 10 dagar innan kursstart (undantag: SRR avbokar).

Mer information kommer efter anmälan.Förfrågningar: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Eber Axelsson 073-20 17 210

Daniel Bergfors: 076 23 73 413

svenskaroyalrangers.se använder cookies, till exempel för att hålla reda på om du är inloggad.